Direct contact? Bel: 06 385 97 299

Home > Nieuws > EFIC PLAIN TALKING: campagne over gezondheidsge...

EFIC PLAIN TALKING: campagne over gezondheidsgeletterdheid

EFIC PLAIN TALKING: campagne over gezondheidsgeletterdheid

GEZONDHEIDSGELETTERDHEID DUIDELIJKE COMMUNICATIE IS DE SLEUTEL
Gezondheidsgeletterdheid is het vermogen van een persoon om toegang te krijgen tot informatie, deze te begrijpen en te gebruiken op manieren die een goede gezondheid bevorderen en behouden, en wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie als een wereldwijd gezondheidsprobleem beschouwd. Het is een belangrijke troef voor ons allemaal als het gaat om het nemen van beslissingen over onze gezondheid en voor het verbeteren van gezondheidsresultaten. Het is vooral belangrijk voor mensen die met pijn leven om hen te helpen hun gezondheid te begrijpen en actief te beheren. Daarom is gezondheidsgeletterdheid het thema dat door de nieuwe president van de Europese pijnfederatie, Brona Fullen, is gekozen voor de campagne van de president.

De 'Plain Talking'-campagne over gezondheidsgeletterdheid is gericht op zowel clinici als mensen die met pijn leven. De Health Literacy Working Group zal de komende drie jaar het bewustzijn over het concept en de impact van gezondheidsgeletterdheid vergroten. Het zal zich ook richten op het verbeteren van de communicatie tussen mensen die met pijn leven en clinici door een reeks materialen en nuttige bronnen voor iedereen te ontwikkelen.
 

ONZE OPROEP TOT ACTIE
Mensen die met pijn leven, hebben het recht hun toestand te begrijpen en clinici moeten dit op een duidelijke en begrijpelijke manier communiceren door hun taal aan te passen aan de behoeften van de persoon. Het resultaat hiervan is verbeterde kennis en empowerment voor de persoon die met pijn leeft en het vermogen om op een zinvolle manier met hun clinicus om te gaan.

RAAK BETROKKEN
Neem contact op met angela.palomares@efic.org als je mee wilt doen aan de campagne of als je er meer over wilt weten.De Health Literacy Working Group heeft een enquête ontwikkeld om de behoeften en uitdagingen van mensen met chronische pijn beter te begrijpen. Dit onderzoek zal als basis dienen voor de campagne en zal de werkgroep helpen om de komende drie jaar het juiste materiaal te ontwikkelen. Als u chronische pijn heeft en aan deze campagne wilt deelnemen, aarzel dan niet om de enquête in te vullen. Het duurt maar een paar minuten.

VOOR MEER INFORMATIE EN NAAR DE ENQUETE KLIK OP DEZE LINK