Direct contact? Bel: 06 385 97 299

Home > Nieuws > Het Geheim van Pijn

Het Geheim van Pijn

Het Geheim van Pijn

Het Geheim van Pijn is een boek dat door kinderen vanaf 10 jaar zelf gelezen kan worden, maar zeker ook interessant is voor volwassenen. 

Hoe mooi is het dat er vanuit een samenwerking tussen patiëntenorganisatie Pijn-Hoop (lid van het Samenwerkingsverband Pijnpatiëntennaar1stem) en auteurs Floor van der Valk en Tamara van der Houwen, beiden fysiotherapeut en gespecialiseerd in pijn, een ondersteunend boek is geschreven gebruikmakend van heldere en aantrekkelijke illustraties.

Het eerste verhaal is het pijnverhaal van Dana en hierin wordt het proces van “acute” pijn beschreven. Onder leiding van dokter Thomas en door middel van een virtual reality bril, duikt ze in haar lichaam. Samen komen ze langs plekken in haar lichaam en brein die belangrijk zijn in haar pijnverhaal. Ze ontdekken wat er allemaal van invloed is op het voelen van pijn en wat Dana hieraan kan doen. 

Het tweede verhaal is het pijnverhaal van Timo. Timo heeft chronische pijn en samen met Dana en dokter Thomas duikt hij ook zijn lichaam in om het geheim van zijn pijn te ontrafelen. 

Beide verhalen worden ondersteund door heldere en aantrekkelijke illustraties. 

De digitale versie van het kinderboek, mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Ministerie van VWS, kunt u hier downloaden.

Liever het boek hardcopy in bezit krijgen?   

Het boek is niet via de boekhandel verkrijgbaar. Het is te bestellen via de volgende websites www.pijnenzo.nl  en Stichting Pijn-Hoop.