Direct contact? Bel: 06 385 97 299

Home > Nieuws > Programma IMPACT PA!N 2024

Programma IMPACT PA!N 2024

Programma IMPACT PA!N 2024

De Pijn Alliantie in Nederland (PA!N) gaat gratis activiteiten organiseren voor de Amsterdammers: voor mensen met pijn, hun naasten en alle andere geïnteresseerden. Dansworkshops in het Vondelpark, wekelijkse kunstrondleidingen in het Rijksmuseum, comedyshows in Boom Chicago, en natuurlijk ook wetenschap; in NEMO tijdens de museumnacht… Het staat allemaal op het programma om het brede publiek op een laagdrempelige manier laten nadenken over pijn en hoe je jouw pijn mogelijk zelf kan beïnvloeden.

Programma voor Amsterdammers
Dansworkshop ‘Bewegen, muziek en de invloed op pijn’ - Vondelpark
In samenwerking met Sanctum maken we een speciaal programma dat is gebaseerd op dans, bewegen en muziek om zo het lichaam te versterken en je mentaal te versterken. Vooraf inschrijven is nodig!

De workshop is zó vormgegeven dat iedereen kan deelnemen. Je ontvangt een draadloze koptelefoon, zodat je de muziek en de docent goed hoort.
Kosten:              de workshop is gratis, wel vooraf inschrijven (link volgt, max. 100 pax)
Data:                  dinsdag 6 augustus om 18:00 uur
                           donderdag 8 augustus om 18:00 uur
Duur:                  ongeveer 50 minuten

Boom Chicago ‘Comedy & Pain’
Comedy show (Engelstalig)
In samenwerking met BOOM Chicago maken we een speciaal programma dat je meeneemt in de wereld van comedy en de invloed van lachen op pijn. Vooraf inschrijven is nodig.

Kosten:              We vergeven 100 gratis kaarten, inschrijflink volgt, max. 2 kaarten per emailadres
Data:                  woensdag 7 augustus
                           donderdag 8 augustus om 20:30 uur
Duur:                  ongeveer 1-2 uur

Kunnen we zelf wat doen aan ‘onze pijn’? Humor kan helpen te pijn beter te verdragen en om de last vaak bij pijn erbij komt beter te dragen. Comedy en lachen kan er voor zorgen dat stress afneemt, het immuun systeem versterkt en de gevoeligheid voor pijn afneemt. In deze stand-up comedy show ga je zelf ervaren wat lachen met jouw pijn doet.

Rondleiding ‘Pijn in de Kunst’ - Rijksmuseum
In samenwerking met de gids van het Rijksmuseum maken we een speciaal programma dat je meeneemt in de wereld van kunst en pijn. De rondleiding is gratis, wel moet u zelf nog een tijdsslot reserveren bij het Rijksmuseum en een toegangsticket kopen (of gebruik bijvoorbeeld uw museumjaarkaart) voor de entree van het Rijksmuseum.

Kosten:             de rondleiding is gratis, wel vooraf inschrijven (link volgt, max 12 pax) + zelf kaartje voor Rijksmuseum aanschaffen.
Data:                 iedere vrijdagmiddag om 14:30 uur
                          van vrijdag 16 augustus tot en met vrijdag 27 december
Duur:                 ongeveer 1,5 uur

Kijken naar kunst kan helpen om pijn in de breedste zin van het woord beter te begrijpen, te herkennen en te erkennen. In deze rondleiding ga je kijken naar kunstvoorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum. Kunst heeft de potentie gezondheid en welzijn te bevorderen. In deze interactieve rondleiding neemt de gids je mee in de pijn die wordt weergegeven in de kunst.

Interactief experiment ‘Het effect van lachen op je pijnervaring’ - NEMO Science Museum
In samenwerking met Wetenschapsmuseum NEMO te Amsterdam gaan we een experiment doen om te kijken of lachen invloed heeft op je pijngevoeligheid. Dit event vind plaats via de museumnacht.

Kosten:              Met een kaartje voor de Museumn8 kun je gratis deelnemen aan het experiment
Data:                  2 november (tijdens Museumn8)
Duur:                  19:00 uur – 02:00 uur

Kunnen we zelf wat doen aan ‘onze pijn’ door te lachen? Humor kan helpen de pijn beter te verdragen en om de last die vaak bij pijn erbij komt beter te dragen. Lachen kan er voor zorgen dat stress afneemt, het immuun systeem versterkt en de gevoeligheid voor pijn afneemt. In dit event gaan we jouw pijndrempels meten om te zien of humor je minder gevoelig maakt voor pijn.